Achieltje's weblog

Schakende, psychiatrisch verpleegkunde studerende, aan fietsen werkende halve gare die iets heeft met de mythische afstand marathon, schildpadden, tekenen, en vele dromen

31 mei 2007

Joop de microob

Een kleine viespeuk zorgt voor enige rem op m'n marathonvoorbereiding. Khad het moeten weten, het liep te goed de laatste tijd, er moest wel iets tussenkomen. Kleine Joop, de ambetante microob, heeft zich ergens in mn keel genesteld, vanwaar hij zorgt voor irritatie, koppijn, fluimen, minder adem, en meer van dat fraais waardoor lopen niet meteen het eerste is waar je aan denkt.

Vorige week was het nochtans goed geweest, elke dag (tot vrijdag) getraind. Zelfs een lange duurloop van 28km (van werk naar huis) ertussen. Ongeveer elke dag 2u tot 2u30 training, lopen of fietsen. In 't weekend liep het dan niet zo goed, voelde me toen al wat suf, gerust, maandag intensief badminton gaan spelen, dinsdag van 't zelfde, maar de geplande looptraining heb ik toen geschrapt. Gisteren en vandaag (donderdag) was het helemaal uit met de pret. Joop drong helemaal door. Bij momenten gaat het, bij momenten minder. Morgen was er normaal de stratenloop in Zwevezele (Houtlandcriterium) gepland... 't Zal njet zijn als 't is gelijk vandaag. Ook zondagmorgen (Mc Bride Run) laat ik nog in 't midden, 't heeft weinig zin om jezelf nog meer uit te putten, nog zieker te worden.

Plannen rijzen om de Nacht te laten vallen (of tenminste: de poging tot snelle tijd te staken). Hoewel het nog drie weken is... Feit is dat ik dit weekend de grootste test had gepland door de twee wedstrijden op drie dagen, en dat die nu wegvallen. We zien wel. Als we er nu niet in slagen om deftige tijd neer te zetten zal het voor Eindhoven zijn!!!

Groetjes

Achieltje

Labels: ,

21 mei 2007

Een maandje aftellen...

Vanaf morgen is het nog een maandje tot aan de marathon in Torhout. Een maandje om nog eens toe te leven naar iets, gedachten te richten op die 42,195 km. Met nog amper restanten van de ongeplande Maasmarathon in de benen, die als welgekomen lange duurloop kon doorgaan, is het stilaan tijd om de laatste hand te leggen aan de benen... Ze zouden misschien nog iets sneller moeten kunnen.

Nog eventjes paar trainingen erbij dus. Morgen plan ik fietsen, kort lopen, kort badminton. Woensdag lange duurloop, donderdag rustig fietsen, in 't weekend zien we wel nog, afhankelijk van hoe de korte termijn planning verloopt...mijn ervaring met trainingsplanning kennende... (Dat zullen er sommige mensen van heel dichtbij wel beamen...)

Anyway, mentaal begint het allemaal dichter te komen. Zoveel mogelijk trainingsdagen plannen de eerstkomende twee a drie weken, om de laatste week als compensatie te zien, m'n lichaam (tegen dan hopelijk nog een kilootje of 2 minder van dat lichaam...) klaar te stomen voor die ene marathon die ik eens sneller wil lopen. Al zal dat uiteraard relatief zijn. Paar slagen hoger beginnen, en dan zien hoe het vlot. Er zal fietsbegeleiding mee zijn, dus aan bevoorrading zal ik niet moeten wandelen, geen tijd verliezen. Rekenen wordt ook gedaan voor mij, kmoet enkel maar m'n voeten snel genoeg voor elkaar zetten...

Allez, beste mensen, ik groet u,

Achieltje

Labels:

17 mei 2007

Tiens tiens

Nu snap ik het helemaal niet meer. Kort samengevat: vrijdag St Rembert, 10km in 39:25, nadien beseft dat dit een PR was, tussen pot en te grote pint beslist een marathon te lopen. Te vermoeid aan de start in Visé, resultaat: 3u26m13s, weer een PR. En gisteren, na twee dagen rusten, hervat in de Permekeloop in Jabbeke, 12.1km, binnen in 47m02s, sneller dan ik ooit gelopen heb in een wedstrijd... Drie wedstrijden op rij supergoed en voor mijn doen heel snel. Zou ik dan gewoon stilaan de form beginnen krijgen?

Beetje onzeker toch voor de start, drie dagen na een marathon, nog niet gelopen, veel gewerkt, dus 't was wat koffiedik kijken. Besloten om toch rustig proberen te starten, na een km echter in 3m40 wist ik dat 't weer van dadde was, ook km2 even snel, en toen vertrokken, ietsje gas terug, dan nadien weer 't gas wat open. Maar kben, denk ik, constant onder de 4min/km gebleven. Nochtans goed mn hartslag in de gaten gehouden, ietsje lager gelopen dan ik gewoonlijk doe. In de laatste km zelfs een iets vertragende Koen Jonckheere en Johan Watthy bijgebeend, die me normaal toch een tijdje voorblijven op korte wedstrijden. De tijd van 47m02 verbaasde mezelf dus helemaal, ook de daarbijhorende snelheid van 15.4 per uur... Op naar de 16 zou ik zeggen.

Nadien was er uiteraard een blondje om te herstellen (Leffe welteverstaan), en dat maakte de avond alleen nog mooier dan hij tot dan toe al was voor mij. Krijg steeds meer zin in de Nacht van Vlaanderen, en steeds sneller lopen... Laat de McBride Run maar komen, kwil weten wat ik op de halve kan op dit moment.

Groetjes

Achieltje

13 mei 2007

Leffe-boys @ Maasmarathon

Degenen die aan de toog zijn blijven plakken vrijdag hadden het al gehoord, sommigen hadden 't al gelezen. De ene Leffe-gek (Koen dus) kon de ander (ik dus) vrijdag op de valreep overtuigen om zondag (vandaag) zomaar uit het niets eventjes mee te doen met de Maasmarathon... Ze zullen het geweten hebben ginder aan de andere kant van België...

Na een vermoeiende vrijdagnacht, vooral na de loop dan, op zaterdag m'n afspraak om te gaan lopen met iemand van de snoezel toch nog nagekomen, uurtje gaan lopen op de Blaarmeersen. Dan nog een lange vergadering, weer te laat in bed, en vanmorgen er om 5u uit om op tijd in Gistel te zijn, waar ik mocht overstappen in 't camionnetje van mn gelegenheids-privé-chauffeur...

Lekker op tijd aangekomen, ingeschreven. Nog voor de start paar bloggers gezien, Bart, Jan Schokaert, Maurice... Om ons dan rond 10u aan de start te placeren.

Omdat er van voorbereiding niet bepaald sprake was, besliste ik om op hartslag te lopen, 'k zou net iets lager lopen dan normaal op de marathon (165 ipv 170) en dat liep serieus lekker. Halfweg probleemloos doorgekomen in 1u41, zowaar op schema voor 3u22. Maar 3u20 zou toch mooier staan... Dus met m'n domme kop gaan versnellen. Tot km 36 geen probleem, maar een stuk vals plat liet me kennismaken met de eigen grenzen. Tijdswinst kwijtgespeeld, maar toch nog over de finish in 3u26m45s. Zowaar een PR!!!!!! Of waar Leffe zo al niet goed voor is. Vanaf nu dus steeds twee dagen voordien een avondje stappen... Na de finish Koen opgewacht, en ook die had deugd gehad van z'n Leffe's. 'k Laat de eer van het verhaal uiteraard aan hem, maar kan jullie verklappen dat het een prestatie van formaat is...

Nog wat ervaringen vanop de wedstrijd? 't Was best een mooi loopje, vooral de eerste helft. Hadden qua publiek en sfeer wel wat meer verwacht, maar al bij al toch leuk trainingsloopje geworden. Al was het beste uiteraard... de Leffe nadien, want die hadden we alletwee verdiend... Koentje, nog ne keer heeeeeeeeeeel dikke merci en vooral een nog veeeeeeeeeeeel dikkere proficiat. Slechts 1 woord: Eindelijk!!!!!!!

En nu ga ik slapen...

Groetjes

Achieltje

12 mei 2007

Corrida-Leffe's

Gisteren nog eens een aantal bloggertjes tegen (van 't een al schoonder dan van 't andere) lijf gelopen. Koen Vansteenkiste, blogger uit de geschiedenisboeken al ondertussen, had ervoor gezorgd dat we met een mooi groepje aan de toog stonden na de Corrida in Torhout. Sowieso mis ik er enkele, maar er waren onder meer Koen Jonckheere, Francis, (z'n dochter? lol), Charlotte, familie Spencer, Bruno, Etienne... Die laatste maakte me trouwens warm om eens canicross te doen, da komt er zeker nog eens van hoor!!

Vooraf hadden we dus een tien kilometer gelopen. Voor mij ging die behoorlijk goed. Enkel de bijna steeds weerkerende, te snelle start (eerste km 3m30, tweede niet veel trager) zorgden ervoor dat ik dit diende te bekopen in de volgende km's. Toch slaagde ik er nog in om onder die vooraf opgestelde grens van 40min te blijven, 't werd 39m24s, content van mezelf op dat gebied.

Achteraf zorgden enkele Leffe's voor nog meer water in de mond, Vansteenkiste himself kwam fier als een gieter vertellen dat hij zich nog maar net ingeschreven had voor de Maasmarathon (die morgen plaatsvindt...). Out of the blue een marathon lopen, moet je eens doen zegt hij dan, en vervoer is geen probleem, KV is alleen om te gaan, dus kan gezelschap gebruiken... En laat het net mn vrije weekend zijn, en voor zondag nog geen plannen gemaakt... Koen, je bent een wreed manneke, maar we doen mee, marathons zijn te verslavend... Zondag of maandag dus 't verslag van mn volgende marathon...

Greetz

Achieltje

09 mei 2007

Twès deur Bruhhe

Deze week al poging gedaan om up te daten, toen viel alles uit, bij deze dus poging twee...

Dit weekend stond sinds lang nog eens een massa-loop op 't programma. 5200 man om in veel te smalle straatjes te lopen, dat zou nooit goed komen... Als je dan zo slim bent om pas op 5 min voor de start een plaatsje te zoeken sta je ongeveer heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelemaal vanachter. Al stond ik daar uiteraard in 't goeie gezelschap van enkele bloggertjes. Er waren er trouwens weer heel wat op post.

De loop zelf dan. We waren nog niet eens onder de startboog door als er door de micro al gezegd werd dat de koplopers de eerste kilometers hadden afgewerkt... Meer dan drie minuten tijdsverlies dus gewoon al om te starten... In de eerste vier kilometer was het dan haast onbegonnen werk om voorbij te steken, dus 't duurde wel een tijdje voor ik op dreef raakte. Enige voordeel aan langs achter starten is dat je de hele loop door mensen voorbijsteekt, die steeds meer lijken stil te staan, best wel leuk. Maar toch had ik liever vooraan gestart.

Enfin, 't ging goed, alle rem en ontwijk maneuvres in acht genomen. Een wedstrijd die dus meer op intervaltraining leek. Enkel de laatste vier hadden we ruim de plaats om eigen ritme aan te houden. Uiteindelijk binnengekomen (volgens off uitslag) in 1u en 20 sec. Vanonder de boog mat ik zelf iets meer dan 57 minuten op. Balen dus dat we niet verder vooraan starten en net buiten de top 500 vallen (511ste), maar heel tevreden over de loop op zich, sfeer was fantastisch, en mn eigen gevoel super, dat belooft veel goeds...

Volgende doel: vrijdag Sint Rembert Corrida lopen onder de 40 minuten. Moest zelfs dat lukken, dan ga ik stilaan beginnen dromen van een schonen tijd op de halve marathon (Mc Bride Run) en als het dan nog zo denderend blijft gaan, zal de moral voor de marathon van de Nacht van Vlaanderen pas heeeeeeeeeeeeeel hoog komen te staan. Dan zou ik wel eens een serieus stuk onder mn PR durven proberen...

Allez, beste menschen, enen goeiendag nog,

Achieltje

Labels: , ,

02 mei 2007

Op naar dé Nacht

Gisteren opnieuw gelopen, voor 't eerst na m'n Ardense uitstap. Tussenin had ik al wel paar avondjes op dode eendjes gaan slaan (lees: badminton) maar kwist toch niet goed wat ik mocht verwachten op een wedstrijdje van 10km. 's Morgens dan ook eerst vroegdienst doen, en dan recht van 't werk naar de inschrijvingstafel. De "sportmaaltijd" bestond uit kip met onbenoemd sausje, broccoli en gebakken aardappelnootjes, plus ne dame blanche ter ere van de feestdag.

De hitte is nu ook niet bepaald m'n vriend, en m'n vriend Garmin was ook spoorloos, dus besloot ik (nou ja, besluiten, kon niet anders) voor het eerst in jaren weer eens op gevoel te lopen, zonder de tikker te volgen. Rustig starten was m'n voornemen, dit ook gedaan, aangesloten bij mensen die me de vorige wedstrijden voorbij snelden voorbij halfweg, om na 5km door te komen in exact 20min. 't Zag er goed uit, al kreeg ik 't wel zwaar, zeker met die warme omstandigheden, al stond er in 't blote wel een stevige bries, die voor wat afkoeling en vooral vertraging zorgde. Laatste twee dan toch nog doorgesjeesd en binnengekomen in 40'37". Heel tevreden hiermee, zonder veel moeite, op reserve gelopen, uit angst voor moeder de Zon, en vooral de slagen die ze durft uit te delen.

Waren er ook Vince, die anderhalve minuut voor me binnenkwam, na me voorbij te steken na km3. Blijkbaar was ik dus toch iets te snel weg, als hij me daar pas passeert. Andere, nog sterkere man die ik tegenkwam: Koen, die bij wijze van training in de 50 gestart was, en losjesweg 30km trainde, aan een tempo waarbij hij binnen de 4u zou zijn op de marathon... Dat ziet er goed uit voor hem. Ook Disrun Filip en zijn Anke waren er om de 50 te bedwingen.

Vooruitzichten nu: kortbij Dwars door Brugge, St Rembertcorrida. Om dan langere termijn te bekijken naar Mc Bride Run, waar ik een tijd tss 1u25 en 1u27 wil lopen, en dan wordt het uitkijken naar de Nacht van Vlaanderen, 22 juni. M'n PR op de marathon moet er nu maar eens aan. Kheb nog een kleine 2 maanden, dus er kan nog wat snelheid gekweekt worden.

Overigens, in m'n allereerste posts, en een van de redenen waarom deze blog en 't lopen weer begon, had ik het over m'n gewicht, toen tot 78kg uit de pan geswingd... Vanmorgen me nog eens gewogen, 69,6 kg... Dat betekent nog maar weinig verwijderd van mn gewicht toen ik als wielrenner de hoop vulde (65 tot 67 kg). Da kan alleen maar goed zijn voor wat komen gaat...

Groetjes

Achieltje

Labels: , ,