Achieltje's weblog

Schakende, psychiatrisch verpleegkunde studerende, aan fietsen werkende halve gare die iets heeft met de mythische afstand marathon, schildpadden, tekenen, en vele dromen

12 april 2006

Een slechte loopdag maakt de voorbereiding niet...

Of was dat nu meer iets met zwaluwen? Enfin, het ging vandaag eventjes niet, een uurtje in Beisbroekbos gelopen, hartslagen goe, tempo laag, gevoel verschrikkelijk. Een slecht nachtje liet duidelijk z'n sporen na, het had dan ook geen zin er een heel lange training van te maken, na een uurtje hield ik het wijselijk voor bekeken, ghr: 151. Morgen een nieuwe dag, dan gaat het misschien wel, geen stress. Morgen nuchtertrainingetje, met fiets of al lopend, hangt van het weer af.

Ondertussen moet er ook gestudeerd worden, volgende week examens, te beginnen met vakken als daar dissociatieve stoornissen, sexuele stoornissen, neurologie en persoonlijkheidsstoornissen. Zware kost als je 't mij vraagt. Dat dissocieren is nog leuk, hebben in de les gezien dat dat iets is wat bij marathonlopers vaak voorkomt, ook bij andere duursporters trouwens. Het komt erop neer dat je jezelf loskoppelt van de werkelijkheid , je lichaam is moe, heeft pijn, maar toch kun je verderlopen, alsof je niets voelt, een soort trance als het ware. Na al die verhalen over Rotterdam te lezen kan ik niets dan besluiten dat het waar is: marathonlopers zijn dus altijd een beetje gek.

Nog gekker vind ik dit: pratende katten. Schitterend als je beetje dierenliefhebber bent. Zou het onze kat ook wel willen leren, maar verder dan dat miauw raakt ze niet. En enorm veel knobbels verzamelen, Whiskas vreten, en slapen, eens mens zou soms een kat willen zijn.

Nu we het toch over gekke dingen hebben: een videootje met Chriss Bliss. Een amerikaans komiek die ook aardig overweg kan met jongleerballen. Zelf kan ik ook wel nog een beetje jongleren (zei het al: lopers hebben vijs los), maar dit reikt toch nog veel verder dan mijn mogelijkheden. Alsof ik een marathon zou lopen in 4u, en dit zou dan 2u45 zijn. Inderdaad niet sneller, er zijn er nog gekker: een parodie op Chris Bliss: Jason Garfield, die knalt er nog twee balletjes meer bij. Of wat te denken van Vova en Olga Galchenko, piepjonge kleppers, houders van diverse wereldrecords, de video's zijn echt adembenemend.

Straks eens goed proberen te slapen, misschien morgen bij het opstaan al fitnessoefeningen? Wie weet....

Groetjes

Achieltje