Achieltje's weblog

Schakende, psychiatrisch verpleegkunde studerende, aan fietsen werkende halve gare die iets heeft met de mythische afstand marathon, schildpadden, tekenen, en vele dromen

16 april 2006

Frank Schleck wint een paasei

Bloemen waren er niet voor Frank Schleck, in de Amstel Gold Race, die bloemen waren zoals elk jaar opgestuurd naar Rome, alwaar de heer Ratzinger de Nederlanders bedankte voor de bloemen. Niet 1 lovend woord voor Schleck, niet eens proficiat zeggen, niets over de knalprestaties van Boonen, niets over al die duizenden helden die Rotterdam liepen vorige week. Het is erg gesteld met onze nieuwe paus. Wat mis ik Jopie Popie, van hem wist je wel niet wat hij zei, maar je kon er tenminste zelf iets van maken, dus je maakte eigenlijk je eigen paasrede.

Toch petje af voor de Luxemburger, niet eens een echte afwerker, maar toch knap wat hij demonstreert, met dergelijke kleppers achter zich aan. Karsten Kroon mag best ook wel een groot stukje taart krijgen vanavond, want ook hij reed zich 't snot voor de ogen, of misschien hoopt hij op een wederdienst volgende week in Luik? Of was 't Bastenaken? Of nee, toch maar Luik.

De weergoden waren in elk geval niet opgezet met de Paasdagen en weigerden ons een mooi Paasfeest te gunnen, het Beisbroekbos lag er vanmorgen winters slijkig bij. Vuil, vies, lastig. Met de training van gisteren nog in de benen. Toch het hele rondje gedaan, het moest wel traagjes, kon niet snel lopen vandaag, toch maar snelheid wat minder zwaar maken dag voordien. Uiteindelijk 1u54 op pad geweest. Nadien was er ook nog een receptie, ons aangeboden door Roland en Roger. Roger, da's een Beisbroekmonument, hij werd nu 77 (!!) jaar, maar nog steeds werkt hij wekelijks zijn kilometertjes af. Weliswaar niet steeds bij ons, dit gaat hem net te snel, maar hij doet het toch, niets dan respect voor wat deze man presteert hoor!!! Daar kun je alleen maar bewondering voor hebben.

De dag afgesloten nu met een blondje (een Leffe welteverstaan), en zo meteen vroeg het bedje in, morgen toch eerst wat losfietsen voor we morgenmiddag nog eens een wedstrijdje zullen doen.

Groetjes

Achieltje