Achieltje's weblog

Schakende, psychiatrisch verpleegkunde studerende, aan fietsen werkende halve gare die iets heeft met de mythische afstand marathon, schildpadden, tekenen, en vele dromen

14 mei 2006

De lustige boslopers

Na de dertiger van dinsdag weinig uitgespookt (tijdsgebrek), enkel woensdag in alle vroegte een ritje gedaan met het stalen ros, om wat de spieren los te lopen. Had toch nog wat last van mn duurloopje van dinsdag, het was te voelen dak gelopen had.

Vandaag opnieuw aangeknoopt in Beisbroek, met Erik afgesproken om al een uurtje vroeger te vertrekken en er een lange duurloop van te maken, rustigweg, niets forceren. Een uurtje later bij de groep aangesloten, en in totaal 2u45 afgewerkt. Al ging na 2u snel bergaf, de hartslag onmiddelijk de hoogte in, niet meer kunnen versnellen, de groep laten lopen, alsof je letterlijk je kaarsje ziet doven... Toch tevreden toen ik aankwam, Erik kwam me nog opzoeken om ook uit te lopen door het bos, rustigaan.

Erik is vanavond trouwens te bewonderen in Vlaanderen Sportland, voor wie hem niet kent, een 40-er, beetje kalend, getrimde baard, en als hij in beeld komt, zal het wel tussen de vrouwtjes zijn, lol. Erik is de begeleider van 90 wildenthousiaste vrouwen die in Bredene het Start To Run programma afwerkten, die op zaterdag steeds de lange duurloop voorbereid voor het vaste loopgroepje, waarbij het altijd versgeperst pompelmoessap klaarzet onderweg, nog voor wij aan lopen denken. Een altijd goedlachse Beisbroeker, die al wat marathons op de teller heeft staan, dus al wat ervaring heeft in het lopen.

Had trouwens voor het lopen eens andere zooltjes ingelegd, heb twee paar Saucony's, en heb de indruk dat van het oudere paar de zooltjes achteraan iets steviger zijn, dus proberen we dat graag even uit. Ga nu nog zoeken naar zo'n inlegstukje, weet wel, dat je aan de binnenkant legt, waardoor er zo'n "boebeltje" onstaat, want naar 't schijnt knikken m'n hielen echt fel naar binnen, meer dan normaal is, dus moeten we daar iets op vinden.

De zus doet het iets beter, die mocht gisteren nog eens een gouden medaille ontvangen op het BK zwemmen voor mindervaliden in Antwerpen. Ook vandaag stonden nog wedstrijden op het programma, dus ben benieuwd of er nog eremetaal mee naar Eernegem komt.

Nog 12 dagen tot Luxemburg, het komt nu echt razend snel dichtbij, de spanning stijgt, de zin is er, we maken er een genotsmarathon van, wat kijk ik er naar uit, ongelofelijk. Nog een paar nachtjes slapen...

Groetjes

Birger

1 Opmerkingen:

  • At 12:14 p.m., Anonymous Anoniem zei…

    Goe bezig Birger,
    let wel om voldoende te rusten voor je marathon,
    veel kilometers afmalen de laatste 2 weken voor de marathon heeft geen zin meer, je maakt jezelf dan gewoon meer moe...
    Wat betreft de komende wedstrijden : neen ik loop niet in Jabbeke (past niet in het schema), wel loop ik nog in Zandvoorde (nu vrijdag) en in Brussel (20 km einde mei). Dat zullen wellicht de laatste wedstrijden zijn in aanloop naar de NVV...
    Ik overweeg ook nog om de Guldensporen te lopen, maar dat beslis ik pas begin juni (hoe ik me voel na de nvv...)

     

Een reactie posten

<< Naar de weblog