Achieltje's weblog

Schakende, psychiatrisch verpleegkunde studerende, aan fietsen werkende halve gare die iets heeft met de mythische afstand marathon, schildpadden, tekenen, en vele dromen

10 juni 2006

Steuntje, de zool

Vandaag langs geweest bij mr. Houben in Oostende, iemand die gespecialiseerd is in sportmechanica en podologie. Alles eens deftig laten onderzoeken. Al na de eerste vragenronde bleken er enorme tegenstrijdigheden te zitten in mn "loopanamnese". Iedereen zei dat ik mn voeten wreed naar binnen knikte, maar mijn schoenen, dat waren er specifiek voor mensen die naar buiten knikken. Dus ofwel was "iedereen" mis, ofwel waren ze bij de desbetreffende schoenenspeciaalzaak (nou ja, toch m'n twijfels bij die "speciaal") serieus verkeerd.

Het was het tweede, ze hadden me nochtans op ne loopband gezet met een ongetwijfeld zeer goeie camera erbij, en zelf gezegd, je knikt je voeten erg naar binnen, we zullen een model moeten geven met extra steun. En wat geven die leukerds mee... een model voor heeeeeeeeeeeeel het tegenovergestelde type voet, zowat het enige model voor mensen die hun voeten naar buiten afrollen. Resultaat: mijn verkeerde afwikkeling werd alleen maar erger gemaakt door die schoenen, en ging nog meer knikken. De podoloog begrijpt niet eens dat ik zoveel wedstrijden en 3 marathons heb gelopen met dergelijke afwijking en die schoenen. Nu, dat ik soms wat gek ben en wat pijn kan lijden, dat wist ik al...

Anderhalf jaar dus op de sokkel, terugkerende blessures, doordat er 1 verkoper was die blijkbaar enkel wou verkopen wat dringend weg moest ofwel z'n vak helemaal niet kent... bedankt Runners World Brugge. Kzal eraan denken als ik binnen twee weken (want dan krijg ik m'n nieuwe zooltjes) het lijstje meekrijg met geschikte modellen, 't worden sowieso nieuwe, en sowieso zullen ze niet van daar komen... Iemand tips? Hoewel ik me toch aan 't lijstje van de podoloog zal houden. Hij voorspelt een spectaculaire verbetering in prestaties, tijden, en vooral minder blessures. Laat het dus maar PR's regenen in de komende tijd.

Ondertussen ook m'n eerste werkdagje achter de rug in cafe Mystica, een rustig personeelsfeestje, ideaal om beetje te wennen aan het kelnerwerk. Vanavond is het grote opening, er zijn zo'n 600 uitnodigingen verstuurd en nog heel wat mondelinge reclame, en hopelijk komen die niet met z'n allen tegelijk binnen gewandeld, of deze jongen krijgt een lichte aanval van stress. Voor de mensen die 't zien zitten: cafe Mystica is te vinden in de Vlamingstraat in Brugge, het stukje (30 meter) net voorbij boekhandel De Sleghte (aan stadsschouwburg), onder de kerk waar middeleeuwse spektakelshows worden opgevoerd. 2000 broodjes zullen er ook zijn, en kdenk wel dak er m'n aandeel zal in hebben als die beginnen minderen. Hopelijk laat ik geen plateau donderen, en krijg ik het gauw onder de knie. Voor de mensen die komen, fooien geven is niet verboden...lol.

Nog eentje voor de muziekliefhebbers: een beginnende groep, Giant L-Mo, met het nummer Franz Kafka. Rustgevend, in 't begin hoor je enkel stemmetjes, daarna een piano die kippevel doet krijgen. Laat maar weten wat je ervan vindt.

De groetjes aan allemale

Birger

7 Opmerkingen:

  • At 2:25 p.m., Anonymous Anoniem zei…

    Wat ik niet begrijp is dat je al die tijd nooit geweten hebt dat je schoenen voor "supineerders-onderproneerders" waren bedoeld. Dit terwijl je overproneert.
    Heb je dan nooit op het internet gekeken naar de eigenschappen van je schoenen?
    Het is inderdaad vreemd dat ze in de winkel in Brugge zeggen dat je overproneert en je daarna onderproneer schoenen verkopen.

    Welke schoen was dat eigenlijk waar je al die tijd mee gelopen hebt?

    Hopelijk heb je meer succes met je volgende paar ;-)
    Greetz

     
  • At 8:40 p.m., Anonymous Anoniem zei…

    Ik hoop dat de zooltjes de oplossing zijn voor je problemen.

    succes met het herstellen

     
  • At 11:43 a.m., Blogger Johan zei…

    Hopelijk is dit het einde van je blessureleed en kan ik snel terug je hielen efkes zien als je komt voorbijgespurt.

     
  • At 12:11 p.m., Anonymous Anoniem zei…

    Birger,
    Hopelijk is dat blessureleed eindelijk voorbij met je nieuwe zooltjes en schoenen. A propos veel succes met je nieuwe job, als ik nog eens in Brugge ben spring ik beslist eens binnen.

     
  • At 3:13 p.m., Anonymous Anoniem zei…

    Shit jong... zo derop gelegd worden... Nog een geluk dat je Mister Houben gevonden hebt. Veel succes verder !

    ps: ik ben benieuwd of die "loser" daar nog altijd werkt in Runningcenter Brugge...

     
  • At 9:04 p.m., Anonymous Anoniem zei…

    Toch wel straf dat je de verkeerde schoenen meekreeg. Voelde je dit dan niet al langer dat je compleet verkeerd liep op die schoenen? Soit, het leed is nu geleden. Hopelijk gaat het met het volgende paar nu stukken beter en blijf je blessurevrij!!!

     
  • At 4:42 p.m., Anonymous Anoniem zei…

    Nou, daar zit je dan mooi mee, denk je dat je bij een 'Runners World' goede schoenen kunt kopen, is dat niet zo! Hopelijk ga je met de zooltjes weer zo snel als dat je wilt! (en kunt)

    Mooie muziek...ben nu aan het luisteren.....hmmm, wijntje er bij, zonsondergang, droom droom.....

     

Een reactie posten

<< Naar de weblog