Achieltje's weblog

Schakende, psychiatrisch verpleegkunde studerende, aan fietsen werkende halve gare die iets heeft met de mythische afstand marathon, schildpadden, tekenen, en vele dromen

31 januari 2007

Samenvatting van de festiviteiten...

Kort even samenvatten wat ik zo de laatste periode heb uitgespookt. Eerst angstvallig afwachten of we niet ergens een steek hebben laten vallen in de examens, grote opluchting dus toen ik vernam dat ik helemaal echt geslaagd was.

Donderdag 25 januari was het dan een van de schoondere dagen uit m'n leven: m'n diploma eindelijk in handen, eindelijk, eindelijk, eindelijk. Nadien was er nog een klein etentje met een fuifje, maar om 4u45 lag ik op vrijdagmorgen onder de wol. Om het vrijdag nog es te gaan vieren, en om rond 7u 's morgens in bed te kruipen. Klein nadeel, om half negen kwamen twee vrienden al naar ons thuis om samen naar het WK veldrijden te trekken.

En zoals je weet, reeds zaterdagmorgen bij de eerste cross was 't prijs, een wereldkampioen bij de Belgen. Dan wat verbroederd met de Zwitsers. Zo weet ik ook dat het spreekwoord: zo zat als drie Zwitsers... eigenlijk even goed kon geweest zijn: zo zat als 9 Zwitsers-met-koebel en enkele duizenden vierende Belgen. Van een van onze Zwitserse vrienden kregen we een kilootje Zwitserse koeken, in een hartvorm, echt heel lekker. Daags nadien heb ik hem dan een kilo van mijn eigenste lukken cadeau gedaan, die zijn nu dus stilaan wereldberoemd...lol. De terugweg bleek dubbel zo lang als eerst, raar... Ook zondag was het volle bak ambiance op de wei. Al verpesten enkele halve garen het wel door her en der keet te schoppen, alle buitenlanders op boe-geroep te trakteren of om werkelijk overal te beginnen pissen, ja, zelfs tussen het volk doen ze gewoon hun ding. Want ja, al dat bier moest ergens naartoe. Dat we 's namiddags met Erwin Vervecken weer een wereldkampioen hadden, zal de brouwer van dienst dus geen windeieren gelegd hebben.

En zo komt het dat we dus eigenlijk het diploma vier dagen aan een stuk hebben gevierd, kvond dat dat wel mocht, kheb er lang genoeg op moeten wachten. Gelukkig dus nog enkele daagjes vrijaf. Al ben ik vandaag aan m'n allerlaatste vrije dagje bezig. Vanaf morgen ben ik echt een werkmens, sedert gisteren is het contract ook effectief getekend.

Straks wordt er ook opnieuw gesport, 't wordt tijd. Alles wordt hier in 't werk gesteld om de weegschaal te ontwijken... Wil het gewoon niet weten... Hoe het met de conditie is ook niet, want met polonaise dansen en staan springen als er een deel slijkduivels passeren verbruik je ook niet al te veel calorieën.

Groetjes

Birger

8 Opmerkingen:

  • At 5:08 p.m., Anonymous Anoniem zei…

    Je bent een party animal! Hartstikke super dat je je diploma hebt, geef 'm maar een heel mooi plaatsje in de kamer.
    De Lukken gaan nog verder de grens over, naar het noorden èn naar het zuiden...jammie!

     
  • At 8:43 p.m., Anonymous Anoniem zei…

    Hier zie ... maestro Achiel leeft ook nog :-)
    Proficiat met je volwassen worden ... spijtig genoeg is er geen legerdienst meer, zodat je niet kan doorgroeien naar stadium 'man' :-)

     
  • At 10:26 p.m., Anonymous Anoniem zei…

    Proficiat met je diploma!! Welkom in de wereld van de werkenden!

    Homer.skynetblogs.be

     
  • At 7:09 a.m., Anonymous Anoniem zei…

    Proficiat met je diploma! Veel succes straks op je eerste werkdag, ik duim dat het werk en de collega's meevallen!

     
  • At 12:49 p.m., Anonymous Anoniem zei…

    welcome to the "real" world...:-)

    (een dikke proficiat met je diploma)

     
  • At 9:16 a.m., Anonymous Anoniem zei…

    proficiat met je diploma Birger! En nu begint het volwassen leventje hé ;-))

     
  • At 5:17 p.m., Anonymous Anoniem zei…

    Van harte met je diploma!!!!

     
  • At 11:55 a.m., Anonymous Anoniem zei…

    ja man, wanneer zien we je nog eens in het loperscircuit ? Misschien 4 maart ? Dan is er de Oostende-Brugge Ten Miles (enkel vooraf online inschijven)

     

Een reactie posten

<< Naar de weblog