Achieltje's weblog

Schakende, psychiatrisch verpleegkunde studerende, aan fietsen werkende halve gare die iets heeft met de mythische afstand marathon, schildpadden, tekenen, en vele dromen

04 augustus 2006

Vroeg opstaan+werken= snel lopen 's avonds

Kheb de methode om snelle wedstrijden te lopen gevonden. Vorige week (10 miles Wenduine) deed ik het ook zo, kdacht dat het toeval was, maar vandaag was 't weer van dattum, deze keer in Ardooie, wedstrijd voor 't Houtlandcriterium.

Hoe doe je het dus: je staat 's morgens op rond 4u30, gaat werken (was m'n laatste dag vandaag, dus overal iets nuttigen, afscheid vieren met een geelachtige substantie...), niet rusten over de middag, in vliegende vaart naar de wedstrijd, en dan gaat dat goed. Het bewijs? Vandaag de 15.5 km afgewerkt in 1u03m18s, ofte 14.694 km per uur, niet slecht voor een amateur. Rondjes aan redelijk vlak tempo afgemaald, telkens 3.1 km in: 12m27, 12m45, 12m45, 12m51, en laatste nog eens 12m24. Op mijn horloge geeft da 1u3m12s, officieel telden ze der nog es 6s bij. Was best tevreden van mezelf, de werkdag in gedachten, en het parcours met de harde wind... Toch was 't lekker leuk ontspannen lopen, in een groepje gekropen, beetje kop getrokken, en in laatste ronde es versneld, ging verschrikkelijk lekker, er moet toch iets in da Kortemarks bier zitten...

Koen was er trouwens ook, ging me volgen, maar zoals zo vaak met Koen was het na km 10 tandjes bijten, toch finisht ook hij in een knappe tijd nog. Vincent was tegen dan al wat langer binnen (sterke loop: 1u rond). Nadien nog redelijk eindje blijven plakken met Koen, ondertussen al een stukje kaas gekregen (weeral kaas, net als na Bekegem, straks verander ik nog in een Hollander, help!!!)

Vanaf vandaag zit de vakantiejob er weer op, dus kunnen we aan een deftig volume training beginnen, dat we scherp staan in 't najaar... Maar eerst morgen de weblogloop, 't wordt op 't gemaksje, genieten van de natuur en van 't gezelschap van medebloggers, zal eens leuk zijn om iedereen terug te zien. Nadien nog een lekker stukje braaivlees voor we weer richting kust rijden, 't zal gezellig zijn.

Tot wederhoren

Achieltje

1 Opmerkingen:

  • At 10:54 a.m., Anonymous Anoniem zei…

    Jawadde, op naar het WR Achieltje!
    Fantastisch gelopen.
    Greetz

     

Een reactie posten

<< Naar de weblog